reede, 4. mai 2007

Ümber Viljandi järve

Sel aastal sai taas ümber Viljandi järve joostud. Kuna ajakava oli sobiv - 1 päev jäi peale xdreami taastumiseks, siis erilisi kõhklusi ei olnud. Lisaks sai esmaspäevane päev töölt vabaks võetud ning juba Türilt otse Viljandisse aklimatiseeruma mindud.

Kuna Hannes, ümberjärvejooksu veteran, sel aastal osaleda ei saanud, siis üritasime Roometiga Wilo teami lippu kõrgel hoida.

Ilm tundus suhteliselt normaalne võrreldes sellega, mis eelmisel päeval toimus - Tartus sadas lund ja puhus kõle tuul justkui hilissügisel. Samas, nagu hiljem selgus, oli ilm petlik. Selga sai pandud pikad riided, müts ning kindad. Kindad korjasin siiski kohe stardis ära ning hoidsin käes kuni htkeni, mil kohtasin raja ääres oma isa-ema.

Jooks kujunes siiski suhteliselt omanäoliseks, ja seda mitte ainult ilma tõttu. Esiteks oli stardis harjumuspärasest hulga rohkem rahvast. Kuna startisime kõige tagant, siis alguses oli trügimist omajagu ning jooksma sai hakta alles peale Huntaugu mäge. Sellist trügimist ja troppi ei mäletagi. Aga kuna algus oli hästi-hästi rahulik, siis pärast oli täitsa kerge. Tõsi oli aga ka see, et mõtlemisvõime oli mul jätkuvalt kuhugi kadunud, ja suutsin isegi Viljandi järve jooksul 2 teeviga teha:) Ehkki tuli joosta läbi oma keskkooli õuest jne. Aga jah, ammu pole jooksnud ka, ei mäletanud enam, kust parim rada on. Muda sisse ei roninud, ehkki sealt oli kindlalt kõvasti kiirem. See-eest oli tore hooga mäest alla joosta, kus kõik pidurdasid. Lõpp kujunes siiski üsna raskeks, kuna järve vastaskaldal puhus kõva ja külm tuul ning see andis juba käheda hingamisega märku. Ajaga võis siiski enam-vähem rahule jääda - 58.14. Roomet: 50.46. Tulemused.

Hullem aga saabus ülejärgmisel päeval - kähe kurk, nohu, palavik... nüüd olen rivist väljas. Ses mõttes oli xdream järvejooksu võrreldes hulga kergem. Sel nädalavahetusel olin plaani võtnud Kõrvemaa kevadjooksu ning Mulgi rattamaratoni matkaraja. Esimesel osalen pealtvaatjana. Näis, kas pühapäevaks saab tervemaks...

Kommentaare ei ole: