pühapäev, 30. detsember 2007

Pikk ots Kõrvemaal

Sel ajal kui mõningad laupäeval Rocca al Mares aastalõpu maratoni jooksid, käisime me Roometiga Kõrvemaal. Algul pidi sellest kujunema (vähemalt minu ettepaneku kohaselt) üks pisut pikem matk värskes õhus & Kõrvemaa ilusal maastikul.


Tegelikult kujunes aga matkaideest hoopis 2.39.25 jooksuots. Plaan oli läbida suurem osa Kõrvemaa kõige pikemast matkarajast, mis kulgeb Peterburi maanteelt Aegviitu ja on ca 35 km pikk. Korra oleme seda sõitnud ka ratastega; seega kujutasin enamvähem ette, milline trass ees ootab - väga ilus rada üle rabade ning mööda oose ning ilusat männimetsa. Kuna lund ei ole, siis tuli ju midagi alternatiivset välja mõelda. Kohe peale jõulu tekkis hirmus tahtmine metsa minna...


Kõigepealt sai siis viidud üks auto Kõrvemaa keskusesse ning teisega sõitsime läbi Kõrvemaa maastiku, mis tähendas üsna pikka otsa kurvilistel kruusateedel. Sai siis auto jäetud teisele poole Soodla jõge kena väikese järve äärde mitte väga kaugele Peterburi maanteest.


Metsavahel läks väike vihmasadu ning suhteliselt pime ilm meelest & pigem tundus hoopis kahtlaselt soe olevat. Lõpuks jäi vihm ka päriselt järele. Sai isegi mõtiskletud, et mõnel aastal on jaaniööl (mis teatavasti on valge) ka vaid 6 kraadi sooja, nagu eilegi. Varsti vist ei saagi enam aru, kas on jõulud või jaanipäev... Sammal oli igatahes täitsa roheline ja männimets näeb ka suvel üsna samasugune välja...


Siiski said jalad üsna kiirelt märjaks, sest rabas olevad laudteed oli kohati mõnesentimeetrise veega üle ujutatud. Üldse oli veetase järvedes, jões ning rabalaugastes väga kõrge. Kohati tundus, et hakkavad kohe üle ääre ajama. Kohtusime ka paari suurte seljakottidega matkajatega ning ka ühtedele laigulistes riietes matkajatele sai 'jõudu' soovitud. Raba peal oli ka üks seltskond räätsadega müttamas. Ja üks metskits näitas meile ennast ka.


Ka leidus lõpu eel metsas üsna mitu orienteerumispunkti, mis vist mingist üritusest sinna koos nuputamisülesannetega jäetud oli (no, ei saanud ju niisama neist mööda joosta:)).


Lõpu eel hakkas samm juba natuke töntsiks muutuma. Aga arvasin, et pääseme ca 20 min. kiiremini. Trassi pikkuseks kujunes 22.91 km. Siiski oli ajastus ülitäpne. Nimelt ootas poole kolmest meid Kõrvemaa keskuses ekstra meie jaoks soojaksköetud saun. Kohale jõudsime 14.31:) Pärastine supp maitses ülihea!



Pilte ei teinud, sest fotokas ununes maale. Aga üks selleaastane novembri lõpu lumine Kõrvemaa pilt siis siia.. Äkki selle peale tuleb natuke lund ka...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Anonüümne ütles ...

Palun tõlget